”Urban Exploration” konst i det övergivna!

Jag har alltid vart så fascinerad över Urban Exploration kulturen. För er som inte vet vad det går ut på så definierar Wikipedia UE såhär: Urban exploration (UE) är en subkultur där utövarna vill utforska ofta låsta eller på annat sätt stängda delar av byggnader, byggnadskomplex eller underjordiska system. Det handlar alltså om att utforsta [...]

Jag har alltid vart så fascinerad över Urban Exploration kulturen. För er som inte vet vad det går ut på så definierar Wikipedia UE såhär:

Urban exploration (UE) är en subkultur där utövarna vill utforska ofta låsta eller på annat sätt stängda delar av byggnader, byggnadskomplex eller underjordiska system.

Det handlar alltså om att utforsta det tomma. Tomma lokaler som bara lämnats. Jag själv har aldrig vart med på en Urban Exploration expidition pga. att jag innerst inne en riktig fegis. Jag är den där killen som sprang innan man tjuvringde på dörren när man var lite :) . Men att titta på dokumenterade expiditioner på nätet kan jag göra i timmar och jag tänkte delge lite till er av några godbitar jag har hittat. Först ut är en dokumentär i NY underjord.

Sen vill jag även dela med mig av detta helt fantastiska blogginlägget med bilder från ett sjukhus i en engelsk stad. Känslan av liv i det tomma lokalerna får en att rysa av lycka på ett sätt som är svårt att förklara.

Läs hela inlägget och se de helt underbara bilderna.

Vill du vara skribent till popglappet.se läs detta