Ikväll får Amy Winehouse sjunga mig till ro

Musikvärlden förlorade igår ytterligare en talang av rang och det spektakel som kallas för 27-årsklubben har utökats med ytterligare en medlem. Amy Winehouse är död. Med bara två album över till musikhistorien. Det är tragiskt. Det är tragiskt att det är så enkelt att öppet och inför alla tappa bort sig. Ett överklassknarkande som går [...]

Musikvärlden förlorade igår ytterligare en talang av rang och det spektakel som kallas för 27-årsklubben har utökats med ytterligare en medlem. Amy Winehouse är död. Med bara två album över till musikhistorien. Det är tragiskt. Det är tragiskt att det är så enkelt att öppet och inför alla tappa bort sig. Ett överklassknarkande som går överstyr i händerna på människor med sorgsenhet inom sig och som i längden slår ut allt vad produktivitet och närvaro heter. Men själen röjer kvar. Det är därför artister som Amy Winehouse trots detta helt plötsligt ändå bara dyker upp med något innerligt, tidlöst och helt jävla knäckande mitt i allt. Nu kommer det inget mer, inte från moderns tids främsta soulmusiker och denna djupsvarta helg mörknar ytterligare litet. Hon var en förlorad musiker med en röst från himlen. Och den lever kvar. Ikväll, efter obegripliga dygn, söker jag tröst i den.

 

 

Amy Winehouse – Back To Black