Icona Pop Sveriges nya stjärnduo på indie-electro scenen!

Av en slump snubbla jag över indie-electro duon ICONA POP och jag tror de kommer bli något stort. Just nu har de bara släppt 3 låtar men de är sjukt lovande.  Icona pop består av stockholms dj:erna Caroline Hjelt och Aino Neneh Jawo. Förutom att de gör sjukt bra musik så skrivs det om i [...]

Av en slump snubbla jag över indie-electro duon ICONA POP och jag tror de kommer bli något stort. Just nu har de bara släppt 3 låtar men de är sjukt lovande.  Icona pop består av stockholms dj:erna Caroline Hjelt och Aino Neneh Jawo. Förutom att de gör sjukt bra musik så skrivs det om i olika bloggar att de är grymma dj:s.

Top Rated

Till en början känns det som en rätt så klen låt, men när den når refrängen så exploderar den och sen slägger de på rytmiska trummor som skulle kunna få vilken indie-electro scen att jubla och upp med svettiga händer mot DJ:n. Om jag skulle placera de någonstans i musikfack skulle jag förklara dem som en tuffare Ladytron eller ett band som kommer om något år att slå Yelle på fingrarna (Franska Yelle har kanske gjort ett av årets hittills bästa album)

Spotify

Manners

Var det verkar som så är det Manners låten som de toppar med nu innan debut skivan är släppt. De gjort en klockren musikvideo som gnistar av neondans. Det jag gillar med Caroline & Aino är att just deras refränger och liksom Top Rated är denna sjukt bra.

spotify

När jag googla runt lite så hitta jag även denna cover. Rätt soft sådan. (synd dock att början av klippet är trasigt)

Luvstick

Denna låt gillar jag minst av de tre. Ska jag vara helt ärlig tycker jag den inte alls är bra. Men det är jag. Varför jag just skriver om denna låt ändå är för att den har varit med på en samlingsplatta av franska skivbolaget Kitsuné och det är stort!

Icona pops hemsida (hoppas mer godis kommer inom kort)

De två studiobilderna har Emelie Norenberg plåtat! Tack för att vi fick låna dina bilder!

Vi på popglappet.se ska försöka få en intervju med Caroline och Aino inom kort… så tills vidare så säger Jag (Emil Jansson) Fortsättning följer…